Kist Hustinx Architecten 

Een jong en ambitieus architectenbureau.

In 2012 zagen Joost Kist en Maarten Hustinx in plaats van een ‘crisis’ juist kansen en hebben hun droom een eigen architectenbureau te starten waargemaakt. Inmiddels is Architectenbureau KistHustinx uitgegroeid tot een bedrijf met een mooi portfolio aan zeer diverse projecten.

2018-2019 | samenvoeging OPL Architecten

In 2018 hebben Joost en Maarten een uitstap gemaakt naar OPL architecten. Gedurende 2 jaar is met veel plezier gewerkt aan diverse projecten variërend van stedenbouwkundige plannen tot kantoren, van retail tot woningbouw. Na een leerzame periode van 2 jaar besloten OPL architecten en Kist Hustinx Architecten ieder weer hun eigen weg te gaan.

2020  | en verder

Met de opgedane kennis bij OPL en de eerdere ervaringen maakt Kist Hustinx Architecten een nieuwe start. Met frisse ambitie gaat Kist Hustinx de hedendaagse uitdagingen en kansen aan. Biobased bouwen, circulariteit, Healthy Urban Living, inclusieve stad zijn thema’s die ons erg aanspreken.

Een integrale benadering van de opgave met oog voor detail leidt tot frisse architectuur die voor een project een  meerwaarde moet opleveren voor zowel opdrachtgever en omgeving.

Wij zijn werkzaam op verschillende gebieden. Van renovatie en verbouw tot nieuwbouw, waarbinnen de renovatie van monumentale panden een belangrijk specialisme vormt. Wij denken graag mee over de kleinste details, van constructie tot interieur.

We werken voor verschillende opdrachtgevers variërend van particulieren, bedrijven en ontwikkelaars. Daarbij werken we graag samen met andere adviseurs en professionals binnen het vakgebied. We geloven in het werken in teamverband met alle betrokken partijen, waarbij we van elkaar leren en het project samen tot een mooi eindresultaat kunnen brengen.

Visie

Details maken het ontwerp.

Ieder project is anders, inspiratie vinden wij in de locatie en de bestaande situatie, maar ook in de ideeën en ambities van de opdrachtgever. De toekomstbestendigheid van het project vinden wij een belangrijk aspect. Daarnaast zien wij het ontwerpproces als mooie balans vinden tussen het waarderen van het bestaande, het toevoegen van eigentijdse elementen en het maken van een functioneel ontwerp. Rationaliteit is essentieel, maar altijd met oog voor detail en verfijning.

Duurzaamheid

Wij gaan graag mee met de duurzame ontwikkelingen en uitdagingen waar de wereld anno 2020 voor staat. Uiteraard  beseffen we ook dat dit altijd in harmonie met de haalbaarheid van een project gaat. Het vinden van een realistische balans is hierin een belangrijk speerpunt binnen de projecten van Kist Hustinx.

Toekomstbestendigheid

Een gebouw is geen vluchtig product. Met de vraag ‘hoe kan dit project over 100 jaar nog van waarde zijn’ komen wij tot de essentie van duurzaamheid. Toekomstbestendigheid wordt gekenmerkt door een tijdloze architectuur waarbij aanpasbaarheid de belangrijkste drager is voor deze duurzame benadering.

Werkwijze

opgave

Ieder gebouw is anders en dat geldt tevens voor de gebruikers en hun wensen. Bij ieder project is het daarom van groot belang de vraag van de opdrachtgever goed te doorgronden. Door middel van een nauwe kennismaking en grondige analyse van de situatie komen we tot de kern van de vraag. 

integrale aanpak

Kist Hustinx Architecten staat voor een integrale aanpak waarbij BIM een centrale rol speelt. Door al vroeg in het proces bewust te zijn van de bouwkundige en financiële (on)mogelijkheden kunnen strategische keuzes worden gemaakt die zich later in het proces moeten terug verdienen. Samen met de opdrachtgever wordt gezocht naar een optimale vertaling van wensen en eisen.

teamwork

Wij werken met een klein team. Door middel van een breed netwerk van adviseurs en samenwerkingen kunnen wij ieder project aan. Zo maken wij onderdeel uit van het collectief SpaceCraft en werken wij nauw samen met ForeArchent van Christof Schwencke.

Samen met de opdrachtgever vliegen we ieder project met veel enthousiasme aan.